Vaak onvoldoende voorbereid op reis

Vaak onvoldoende voorbereid op reis

Donderdag 21 februari 2019

Vakantiegangers vaak onvoldoende voorbereid naar verre bestemming

Nederlanders reizen vaak maar verre landen, maar doen dat vaak zonder zich goed te informeren over de bestemming. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een paar cijfers:

  • Slechts 28 procent van de mensen die naar een land buiten Europa op vakantie gingen controleerde vooraf het reisadvies.
  • 37 procent van de vakantiegangers informeerde zich over vaccinaties of malariatabletten voorafgaand aan hun reis.
  • Ook zocht maar 18 procent van de reizigers naar verre bestemmingen informatie op over wetten en gebruiken.

Reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister Blok van Buitenlandse Zaken roept daarom Nederlanders op zich beter voor te bereiden op hun vakantie, zeker als het een bestemming betreft buiten Europa. Want met een goede voorbereiding kan veel ellende worden voorkomen. Check altijd voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Veiligheid belangrijk bij keuze vakantiebestemming

Uit het onderzoek van NBTC-NIPO blijkt dat veiligheid een belangrijke factor is bij de keuze van een vakantiebestemming. Ongeveer twee derde van de ondervraagden gaf aan dat de gezondheidssituatie in een land van belang is bij de keuze van een vakantiebestemming en voor 61 procent van de Nederlanders speelt terrorismedreiging een belangrijke rol bij de afweging om wel of niet naar een land te reizen voor vakantie. De helft van de Nederlanders weegt het risico op natuurgeweld of rampen mee bij de keuze van een vakantiebestemming en voor 53 procent van de Nederlanders is de politieke situatie in een land van belang.

Hulp aan Nederlanders in het buitenland

Mocht het toch fout gaan, dan staat Buitenlandse Zaken klaar om Nederlanders in nood te helpen. Het 24/7 BZ Contactcenter is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar voor Nederlanders met een hulpvraag. In 2018 kwamen er 650.000 telefoontjes binnen bij het contactcenter en hebben medewerkers op het ministerie of ambassades en consulaten bijna 3.000 Nederlanders in nood geholpen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verleende bijstand aan Nederlanders bij verschillende crisissituaties, zoals de aardbeving in Lombok, de bosbranden in Portugal en Californië en de aanslag in Tadzjikistan.

De reisverzekering voor uw vakantie