Goed verzekerd tijdens het wintersporten
Denk als je gaat wintersporten aan de wintersportdekking van de reisverzekering. Dit is geen standaarddekking en moet dus door jou zelf gekozen worden. Je verzekert hiermee het extra risico dat je loopt tijdens de wintersport. Waar moeten wintersporters nog meer op letten als het gaat om hun reisverzekering?
Medische kosten door een ongeluk bij het skiën of snowboarden
Met een aanvullende wintersportdekking worden onvoorziene uitgaven, zoals die voor een gipsvlucht, vergoed. En in klinieken in Oostenrijk zijn vaak de doktersrekeningen aanzienlijk hoger dan in Nederland. De zorgverzekering vergoedt, zelfs met een aanvullende verzekering, deze kosten vaak maar tot een bepaald maximum. Een reisverzekering met geneeskundige kosten én wintersportdekking vergoedt deze kosten wel. Bovendien nemen de medewerkers van de alarmcentrale alle hulpverlening uit handen.
Beschadiging of diefstal van je skiuitrusting
Worden spullen beschadigd of gestolen tijdens wintersport? Met de combinatie van de bagagedekking en de wintersportdekking krijg je jouw spullen vergoed. Let op dat je jouw uitrusting niet dubbel verzekert. Huur je bijvoorbeeld ski’s of een snowboard? Dan hoef je hier ter plaatse geen extra verzekering bij af te nemen. Met de wintersportdekking en bagagedekking zijn deze spullen namelijk al verzekerd tegen schade of diefstal (tot het maximale bedrag dat op de polis vermeld is).
Verplichte aansprakelijkheidsverzekering als je gaat skiën in Italië
Ga je skiën in Italië? Dan is het op de piste verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Heb je deze niet? Dan kan dit een boete van € 100 tot € 150 opleveren. Ook wordt mogelijk je skipas ingetrokken.
Bij het ophalen van de skipas kan je een verzekering afsluiten die geldt voor de gehele looptijd van je skipas. Maar meestal is dit niet nodig. Want waarschijnlijk heb je in Nederland al een aansprakelijkheidsverzekering die ook dekking biedt in het buitenland. Het is dan dus niet nodig een nieuwe verzekering af te sluiten bij de piste. Je moet als skiër wel kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt via een Confirmation of Cover. Dit verzekeringsbewijs kan je bij ons aanvragen.
Schade bij off-piste skiën wel of niet verzekerd?
Off-piste skiën is niet bij elke verzekeraar gedekt. Het is verstandig vooraf na te gaan hoe dit bij jouw verzekering is bepaald. Zelfs als er dekking is, moet je blijven opletten. Want het moet wel verantwoord blijven. Negeer je de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Of ga je skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven? Dan ben je niet verzekerd.
Andere aandachtspunten
- Om gebruik te maken van de wegen in Oostenrijk en Zwitserland heb je een vignet nodig. Hiermee betaal je mee aan de wegenbelasting in dat land. Heb je geen vignet? Dan riskeer je hoge boetes. Een vignet kan je aan de grens kopen, maar je kan deze ook alvast in Nederland kopen.
- In Duitsland en veel andere wintersportlanden zijn winterbanden verplicht en moet je verplicht sneeuwkettingen bij je hebben. Daarnaast is het verstandig om altijd wat extra brandstof, dekens en genoeg voedsel en water bij je te hebben. Mocht er iets gebeuren, dan ben je goed voorbereid.
VMD Koster helpt je met de juiste verzekering voor de wintersport
Ga je nog op wintersport, maar weet je niet of je wintersportdekking hebt? Of moet je de dekking nog toevoegen? Neem dan contact op met de adviseurs van VMD Koster. Bel 0172 611 116 of vul het contactformulier in.
Stel je vraag aan VMD Koster